Mansmottagningen får pengar från länsstyrelsen

Hallå där: Hans Åberg, psykolog och verksamhetsansvarig för Mansmottagningen mot våld i Uppsala. Verksamheten flyttar i veckan från Norrtäljegatan till större lokaler vid Kungsängstorg.

Uppsala2008-01-07 15:56
Varför flyttar ni?
- Vi har blivit för trångbodda. Det har fungerat bra i fem år men vi har så mycket verksamhet på gång att vi inte kan fullfölja arbetet i våra gamla lokaler. Vi behöver bland annat flera rum för gruppsamtal och enskilda samtal. Vi vill också på samma gång kunna ta emot studiebesök från andra mottagningar i landet och erbjuda handledning, medan mottagningen och besöken flyter på som vanligt.

Vad går verksamheten ut på?
- Att män ska upphöra med att använda våld mot sina fruar och flickvänner, samt att sprida kunskap och utbildning om detta arbete.

Hur många män har ni kontakt med?
- 125 män har varit i kontakt med oss under förra året. Av dessa går hälften i våra gruppverksamheter. De övriga har individiuella kontakter med oss.

På måndagen meddelade Länsstyrelsen att ni beviljas 960 000 kronor. Vad innebär det stödet?
- Dels är det en bekräftelse på att det vi gör är viktigt, dels kommer vi att använda pengarna till ett kvinnoprojekt och ett pappaprojekt.




FAKTA 7,6 miljoner kronor till kvinnojourer

Länsstyrelsen har beviljat sammanlagt 7,6 miljoner kronor från regeringen för att förstärka och utveckla verksamheten för kvinnojourerna i länets kommuner. Det största bidraget på 1,8 miljoner fick Minna-Marie i Uppsala, en verksamhet för våldsutsatta kvinnor som drivs av Uppsala kommun, Uppsala stadsmission och primärvården vid Samariterhemmet.

Andra som beviljades medel:
Uppsala brottsofferjour, 250 000 kronor
Föreningen kvinnokraft i Heby, 147 900
Uppsala kvinnojour, 1 440 000
Resursteamet Famnen, Uppsala, 444 200
Håbo kvinnojour, 50 000
Kvinnojouren Liljan, Tierp-Älvkarleby, 616 000
Siri Kvinnobo, Uppsala: 1 360 800
Samverkansgrupp i Heby, 10 000
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!