Under regntunga moln uppträdde elever ur skolans musikklasser för att visa såväl politiker som Uppsalabor i allmänhet att skolan borde få finnas kvar.
– Ingen här tycker att vi ska läggas ned. Men vi kommer att kämpa och ser positivt på det, säger Tova Melin, som läser andra året på samhällsvetarprogrammet.
Det var den 7 september som det blev känt att skolan hotas av nedläggning, tillsammans med GUC och Bolandsgymnasiet. Men eleverna på Lundellska verkar ändå ha gott hopp om att just deras skola sparas.
– Vi är inte oroliga. Det vore väldigt dumt att lägga ned Lundellska och det vill vi uppmärksamma, säger Minna Sjöberg, som läser tredje året på omvårdnadsprogrammet.
Tyngdpunkten under eftermiddagen låg på att visa upp skolans musikklasser. Rektor Rolf Viberg tog tillsammans med elever och lärare initiativ till manifestationen.
– Våra musikklasser kommer att försvinna om skolan läggs ned eller splittras. Och ska man spara pengar borde Lundellska behållas eftersom våra hyror är lägst, säger han.
Svenska- och religionsläraren Åsa Nilsson delar Rolf Vibergs uppfattning. Just Lundellska skolans särprägel gör nedläggningshotet extra sorligt, tycker hon.
– Utöver musikklasserna har vi aspergerklassen som är helt unik, och ett väldigt uppskattat vård & omsorgsprogram som verkligen behövs när vården skriker efter personal, säger hon.
På torsdagen får Lundellska besök av den lokalutredningsgrupp som senare i oktober ska ge politikerna underlag att besluta vilken eller vilka skolor som tvingas stänga. Samhällsvetarstudenten Shakar Mochmod vet inte vad han ska tro.
– Med politiker vet man aldrig, det beror på hur de känner för dagen, säger han.