Vem stal konstverken? När skedde stölden? Och hur gick den till? Frågorna är många kring konststölden från Uppsala konstmuseums Agnes Cleve-utställning.
– Vi har en mängd frågor att klara ut och det är många inblandade som behöver förhöras innan vi kan få en tydligare bild av vad det är som inträffat, säger Christer Nordström, presstalesperson vid Uppsalapolisen.
LÄS MER: Miljonkonstverk stulna från Uppsala konstmuseum
Polisen kommer nu att genomföra ett omfattande utredningsarbete kring den mystiska stölden. Under onsdagen träffade man företrädare för museet och under torsdagen kommer ytterligare uppgifter att samlas in från personer som man hoppas ska kunna veta mer om försvinnandet.
– Vi kommer att lägga kraft på det här fallet och har ett omfattande utredningsarbete framför oss, säger Christer Nordström.
Det finns enligt polisen inga övervakningskameror på museet som kan vara till hjälp i arbetet med att lösa mysteriet med de 24 tavlorna. I nuläget vet inte polisen om tavlorna ens stulits på plats på museet eller om stölden kan ha skett under leveransen.
– Det är ett komplicerat fall, säger Christer Nordström.
Daniel Werkmäster är museichef på Uppsala konstmuseum. Inte heller han har någon tanke kring hur de 24 konstverken har kunnat försvinna utan att någon upptäckt stölden.
- Det är en mycket bra fråga och det är det som polisen just nu arbetar med att utreda.
Hur var säkerheten på museet när konstverken försvann?
– Vi har en standard och en säkerhetsnivå som vi arbetar efter. Det är också något som vi fortsätter att arbeta med nu. att gå igenom hela vår säkerhet på museet och analyserar om det har hänt något i den och hur bra den är.
Har ni något privat bolag som ni hyr in för säkerheten på museet?
– Jag vill inte kommentera den typen av frågor just nu.
Kommer ni att höja säkerheten nu?
– Ja det är precis det som vi arbetar med nu och som ska visa om vår säkerhet är tillräcklig eller om vi kommer att behöva höja den.
Har ni pratat med de personer som har lånat ut konstverken till museet om hur de mår?
– Ja vi tog kontakt med ägarna till konstverken direkt. Det är de som är riktigt drabbade. Det finns ju förutom försäkringsvärdet ett emotionellt värde på konstverken som går förlorat om dem inte skulle komma tillbaka.
Tror ni att det här i framtiden kan påverka om folk vill låna ut sin konst till museet?
– Det finns en uppenbar risk för det och vi måste därför arbeta för att återfå förtroende och här ingår polisens arbete, att vi kan komma fram till vad som har hänt och vad det finns för skuld i det.