Tomten i Håga har en jacuzzi, en vinkällare och ett orangeri med utsikt över Uppsalas domkyrka.
När man går in i timmerhuset kan man få känslan av att man befinner sig i en gammal, men väldigt upprenoverad villa. Det var åtminstone den vision som mäklarprofilen Tomas Widerlöv och hans fru Malin Widerlöv hade när de byggde huset.
Tomten köptes redan 2010, men först 2017 stod villan färdig för inflytt. Trots att de lagt så många år att bygga sitt drömhus väljer de nu att lämna det.
– Vi pratade om att köpa en hästgård i Italien när vi blev riktigt gamla, men vi ville inte vänta så länge så vi bestämde oss för att köpa en gård i Skuttunge, säger Tomas Widerlöv.
Redan nu har de en hund och två katter. Den nya gården hoppas de kunna fylla med ytterligare en hund, hästar, får och höns.
Tomas Widerlöv grundande mäklarfirman Widerlöv i Uppsala 1995 tillsammans med sin bror. Han har sedan varit vd för företaget fram till för två år sedan. Nu är han i stället vd för Widerlöv Franchise. När han ska sälja sin villa är det dock en annan mäklarfirma som få sköta affärerna, då det är olagligt att anlita sig själv.
– Det finns en mäklarlag som styr vad vi får och inte får göra. Man får inte anlita en mäklare som man är närstående till och jag som driver firman får inte anlita oss heller. Det är en förtroendefråga, vi jobbar ju med de största affärerna som människor gör, säger han.
Hans bästa tips för den som ska sälja en fastighet är att se till att besiktiga den innan försäljning, för att undvika obehagliga överraskningar i efterhand. Då har man möjlighet att fixa till fel på förhand, för det uppdagas alltid fel vid en besiktning, menar han.
– För många år sedan var det oftast köparna som besiktigade husen efter kontraktsskrivningen, men nu är det vanligare att den som säljer gör besiktningen innan. Det blir mer öppna kort och man slipper bakslag senare i processen.
Har du något litet fult knep då?
– Om man har ett mögligt hus sägs det vara ett effektivt sätt att dölja de dåliga dofterna genom att baka bullar, säger han.
Bakade ni bullar?
– Nä, det behövdes inte.
Men att köpa en villa för 22 miljoner görs nog inte av vem som helst, konstaterar Tomas Widerlöv. Trots det verkar han inte orolig inför försäljningen.
– Det är ju stort och har ovanliga lösningar, så därför kostar det mer än ett vanligt hus, men det finns många med mycket pengar. Fördelen ur säljsynpunkt är att de kanske inte är lika beroende av räntorna på lån.