Lotta Sandhammar går från SVT till UNT

Lotta Sandhammar blir ny nyhetschef på UNT med uppdrag att bland annat utveckla det rörliga materialet på unt.se.
Lotta Sandhammar blir ny nyhetschef på UNT med uppdrag att bland annat utveckla det rörliga materialet på unt.se.

Lotta Sandhammar blir ny nyhetschef på UNT. Hon har lång erfarenhet av journalistiskt arbete och kommer närmast från en tjänst som redaktör vid SVT Uppsala.

Uppsala 8 december 2023 21:14

– Jag har hållit på länge men tycker fortfarande att det är väldigt roligt både med breakingnyheter och att få berätta historier som berör, säger Lotta Sandhammar. 

Vad innebär det att gå från TV till tidning?

– I mina arbetsuppgifter kommer det ingå att utveckla det rörliga materialet. Det ger ytterligare en dimension åt tidningens journalistik och vi vet att det finns ett stort intresse för rörligt hos läsarna. 

Lotta Sandhammar har tidigare arbetat bland annat som nyhetschef på Norbottens-Kuriren. På UNT blir hon även ställföreträdande ansvarig utgivare och ingår i mediehusets ledningsgrupp. 

– Jag är glad att kunna rekrytera en så vass journalist med stor kompetens och erfarenhet av både innehållsutveckling och ledarskap, säger UNT:s chefredaktör och VD Johanna Odlander.

– UNT har en kraftig tillväxt i både digital räckvidd och digitala prenumeranter. Nu behöver vi ta nästa steg och jobba ännu mer fokuserat med att stärka nyhetsarbetet och nå ut till en ny publik, på den resan blir Lotta en nyckelperson.

Lotta Sandhammar börjar sin tjänst på UNT i början av nästa år.                                                                                                                             

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!

 
 
 
 
 
 
Ämnen du kan följa