LISTA: Alla nominerade 2015

Gamla favoriter och nya utmanare. Starkt, sött, surt, salt...smakerna är många och listan är lång när de nominerade till Guldkajan 2015 presenteras. Här är de som gör upp om kampen.

Stationen är nominerad i tre kategorier i Guldkajan 2015. Från vänster: Magnus Sundin, Alfred Hellberg, Jeanette Alm, Martin Andersson, Sebastian Schardl.

Stationen är nominerad i tre kategorier i Guldkajan 2015. Från vänster: Magnus Sundin, Alfred Hellberg, Jeanette Alm, Martin Andersson, Sebastian Schardl.

Foto: Tomas Lundin

Uppsala2016-01-28 17:35

Årets lunchrestaurang

UKK

Inspirerade rätter, ett dignande salladsbord och ibland något sött till kaffet - UKK har det mesta för lunchfolket.

La Parrilla

Nykomlingen La Parrilla snålar inte, här finns både vällagad finlunch och en generös buffé.

Stationen

Stans mesta mötesplats kopplar greppet om Uppsalabornas smaklökar redan vid lunch.

Årets nykomling

MamaPacha

En färgstark nykomling som bjuder på en spännande Sydamerikansk smakresa.

Naan & Chili

Med en meny full av rika och mustiga smaker höjer Naan & Chili ribban för stans indiska restauranger.

La Parrilla

Jättelokal som förvandlades till välbesökt tummelplats för alla som gillar grillat och bubblande stämning.

Årets uteservering

Stationen

Stationen – en het hållplats för alla som gillar folkliv och solig krogstämning.

Lingon

Glittrande sommarmingel och svårslagen mysfaktor på en av stans finaste gårdar.

GinnDee

Lilla GinnDee blommar upp på sommaren, och charmar med sin skönt anspråkslösa uteplats alldeles intill ån.

Årets kafé

Güntherska hovkonditori och schweizeri

Populär pärla med dignande utbud och kungliga smaker.

Café Victoria

Med lummiga uteplatser och lokalt förankrad mat får Trillers kafé Victoria folk att vallfärda till Botaniska trädgården under sommarhalvåret.

Cajsas kafé på slottet

Slottets nya skatt har högt i tak och mat och bakverk med mycket smak.

Årets bar

Stationen

Snygga drinkar, bra fart och fullt med folk på helgerna gör Stationen till Uppsalas säkraste vattenhål för partysugna.

Plock

Charmig och kunnig service i kombination med bra drinkutbud – att det uppskattas märks på stämningen. Hit går man både vardag och helg.

Vinbaren

Nykomling med klockrent vinkoncept som lockar både nördar och nybörjare. Här öppnas exklusiv bourgogne bara för att – och det säljer!

Årets krog

Jay Fu's

Mannen, myten, maten. Jay har smakspänsten och överraskningsförmågan i behåll.

Dryck

Dryck dansar vidare på få kvadrat, men med mat och dryck som når svindlande höjder.

Villa Anna

Höga ambitioner som gör varenda kombination till något alldeles extra. Villa Anna är alltid ett äventyr.

Årets hederpris

Utses av juryn för Guldkajan och presenteras samtidigt som övriga vinnare.

Läsarnas favoritkrog

Avgörs via en omröstning på unt.se, som fortfarande är öppen: RÖSTA HÄR.

Vinnarna i alla åtta kategorier presenteras den 12 februari i UNT Helg och här på unt.se.

Här finns en lista på tidigare års vinnare.

Guldkajan

Uppsalas krogpris sedan 2008. För samtliga priser gäller att de kan tilldelas verksamheter i Uppsala. Verksamheten måste ha varit i gång i minst två månader under det bedömda året för att kunna komma ifråga för pris.

Kategorierna är: Årets krog, årets bar, årets nykomling, årets lunchrestaurang, årets kafé och årets uteservering. Dessutom finns två ytterligare bonuskategorier: Läsarnas favoritkrog och Årets hederspris.

I huvudkategorierna är det UNT:s krog- och kafépatrull som nominerar och utser vinnarna. Läsarnas favoritkrog röstas fram på unt.se och hederspriset utses av Guldkajans jury.

Vinnarna i alla åtta kategorier presenteras den 12 februari i UNT Helg och på unt.se.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!