Linnés blomsterpizza belönas

Fredrika Bremerskolan i Uppsala är en av tio vinnare av tävlingen Årets kock i skolan. Priset är en lunch till alla elever, som tillagas av mästerkocken Andreas Hedlund på onsdagen.

Elever i klass 3A får en förhandsvisning av kycklingmarinaden. Från vänster Felix Lindkvist, Robin Holmquist, kocken Andreas Hedlund, Pierre-Robert Haddad och Sara Aden Afrax.

Elever i klass 3A får en förhandsvisning av kycklingmarinaden. Från vänster Felix Lindkvist, Robin Holmquist, kocken Andreas Hedlund, Pierre-Robert Haddad och Sara Aden Afrax.

Foto: Pelle Johansson

Uppsala2007-04-24 19:04
Gästkocken Andreas Hedlund, utsedd till Årets kock 2002, var på plats redan på tisdagen. Tillsammans med skolkökspersonalen förberedde han vinnarlunchen - Brännande spännande kycklinglår med picassoris - som bygger på en idé från Vidingsjöskolan i Linköping. När man lagar mat till barn är det bäst att inte experimentera för mycket, menar han.
- Man ska köra med säkra kort. Annars är risken att barnen inte äter alls och sedan inte orkar med skoldagen.

Över 500 skolor har deltagit i Arlas tävling där eleverna själva får ta fram förslag på maträtter. Robin Holmquist i klass 3A kläckte idén till Fredrika Bremerskolans vinnande bidrag Linnés blomsterpizza.
- Eftersom det är Linnéjubileum i år tyckte jag att vi skulle ha med hans namn, berättar han.
På Fredrika Bremerskolan lagas all mat i det egna köket. Eleverna kan varje dag välja mellan två olika maträtter.
- Här har de samma matfilosofi som vi - kunden i centrum, säger Andreas Hedlund.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!