I samarbetet med datorfestivalen driver hon ett projekt som dels ska inkludera tjejer i e-sportsvärlden, dels jobba med den taskiga attityden som hon menar finns i spelbranschen.
– Språkbruket är allvarligt, det är mycket grovt och dessutom sexistiskt. Det gör att det blir svårt att få in tjejer i sporten, att få de att gå från paddan till att börja jobba med datorn och de mer avancerade spelen. Man blir liksom utanför med en gång.
Besökaren Tuva Carly håller med. Även om hon inte upplever dåliga attityder just på festivalen.
– Det är mycket sexualisering av mig som person oavsett om de vet vem jag är eller inte. Ibland känner jag av diskriminering men det försöker jag strunta i.
Trots att många tjejer i tidig ålder intresserar sig för spel på läsplattor kan det vara svårt att utveckla färdigheterna när man tar sig till högre nivåer, säger Annelie Persson.
– Om man möts av en kultur som är väldigt exkluderande blir det ju inte att man stannar kvar och utvecklar sina kompetenser på området. Datorer, programmering och teknik är ju sådant vi arbetar med idag, och så kommer det ju fortsätta vara. Kommer flickorna inte in där, utan bara fortsätter spela på paddorna, lär de sig inte hur datorn funkar. Om man lär sig hur den funkar i tidig ålder är det nog större chans att senare gå vidare och intressera sig för programmering.