Spessito öppnade i slutet av 2010, och blev snabbt en framgång. Förra året var krogen bland annat nominerad till Guldkajan i klassen årets nykomling. Men nu lämnar ägaren Josef Lahyani krogen, och Zmajko Petronijevic från Baren Baren tar vid.
– Det är en kvarterskrog, och jag vill jobba mer med matgäster än på Baren Baren.
Nu ska restaurangen stänga under ett par veckor i mars för ombyggnad. Köket ska byggas ut, bland annat. Någon gång kring den 20 mars öppnar restaurangen igen, då med namnet Pappa Zmajko.
– Jag har ju jobbat i krogvärlden i Uppsala sedan 1976, och känner många, förklarar han namnet.
Han har tidigare arbetat på Uppsalaställen som Guldtuppen och Studio Q på 70- och 80-talen.
I dag är Spessito en italiensk krog. Hur menyn ska se ut efter nyöppnandet är inte klart. Mer än att det blir lägre priser.
– Jag tycker det har varit för dyrt på Spessito. Vi ska ha mat för alla plånböcker, säger Zmajko Petronijevic.
En annan förändring är att restaurangen förutom kvällar också ska ha lunchöppet. Det ska också bli en stor uteservering med plats för 120 matgäster.
Josef Lahyani, som är med och driver Biztron och Magnussons, lämnar över krogen för att få mer tid till annat, säger han.
– Min huvudsyssla är inte restaurangbranschen. Det har mer varit en kul bransch att gå in i. Men det tar tid, och det blev för mycket med annat.
Krogaffären berör inte Spessito 2 vid Vaksala torg.