Krögarkvintett tar över Café crêpes

Café crêpes i Galleria Dragarbrunn får nya ägare som ska totalrenovera lokalen och satsa på internationella smårätter.- Vi kommer att slita ut all inredning, det enda som ska vara kvar är faktiskt golvet, säger Tomas Heller, en av fem inblandade krögare.

Tomas Heller och Tony Thörnlund.

Tomas Heller och Tony Thörnlund.

Foto: UNT/arkiv

Uppsala2008-04-18 15:37
Tony Thörnlund och Tomas Heller från Kött kök och bar och Tilltugg ger sig in i krogkampen i centrala Uppsala. Tillsammans med Mats Naesström (som driver Hammarskog och tidigare drivit Atlantis, East West och Wermlandskällaren), Stefan Wahlstrand (som drivit Firman) och Anders Törnkvist (som är köksmästare på Kött kök och bar) ska de ta över Café Crêpes som ligger i Galleria Dragarbrunn.
- Vi kommer att slita ut all inredning, det enda som ska vara kvar är faktiskt golvet. Vi sitter med utkast på ritningar just nu och diskuterar med våra inredare. Det kommer att bli en lång bar över hela väggen, på den plats där baren ligger i dag, cirka tio meter lång, sedan kommer lokalen delvis få en loungekänsla. Det blir en avdelning låga fåtöljer och låga bord längs med fönstret.
Krogen kommer att hålla öppet samma tider som Galleria Dragarbrunn, men också ha öppet efter att den stängt.

Vad blir det på menyn?
- Vi kommer att köra smårätter, men inte spanska tapas som på Tilltugg, utan smårätter från hela världen, och mycket svenskt.

Och namnet?
- Som det är tänkt i dagsläget kommer det att heta Uteliv, men det är faktiskt inte helt klart.

Renoveringen påbörjas 1 maj och ägarna räknar med att öppna i början av juni.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!