Krav-vd prisbelönas
Lena Söderberg, vd för Krav i Uppsala, som arbetar för ökad produktion och konsumtion av ekologisk, har tilldelats Gastronomiska Akademiens diplom för "framgångsrik utveckling av miljövänlig matproduktion hemma och utomlands till stor nytta för konsumenter och producenter".
- Det är en oerhörd uppskattning för de 4 000 företagare som är anslutna till Krav och som jobbar för mat som de upplever är bättre än annan. Den Kravmärkta maten finns på många ställen; både hos kockarna i Svenska kocklandslaget och i skolorna där barnen dricker Kravmärkt mjölk.
Är det mycket fusk med konventionellt producerad mat?
- Ja, i förhållande till vad det borde vara. Ofta döljer man för konsumenterna hur mycket maten åkt omkring och vilka tillsatser som använts.
Priset delades ut på Operakällaren i Stockholm. Var maten som serverades Kravgodkänd?
- Det kunde servitören inte svara på.
Så jobbar vi med nyheter Läs mer här!