Krav-vd prisbelönas

Lena Söderberg, vd för Krav i Uppsala, som arbetar för ökad produktion och konsumtion av ekologisk, har tilldelats Gastronomiska Akademiens diplom för "framgångsrik utveckling av miljövänlig matproduktion hemma och utomlands till stor nytta för konsumenter och producenter".

Uppsala2007-01-15 17:00
Vad betyder priset för Krav?
- Det är en oerhörd uppskattning för de 4 000 företagare som är anslutna till Krav och som jobbar för mat som de upplever är bättre än annan. Den Kravmärkta maten finns på många ställen; både hos kockarna i Svenska kocklandslaget och i skolorna där barnen dricker Kravmärkt mjölk.
Är det mycket fusk med konventionellt producerad mat?
- Ja, i förhållande till vad det borde vara. Ofta döljer man för konsumenterna hur mycket maten åkt omkring och vilka tillsatser som använts.
Priset delades ut på Operakällaren i Stockholm. Var maten som serverades Kravgodkänd?
- Det kunde servitören inte svara på.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om