Kommunen satsar på fritidsgårdar

Nu ökar Uppsala kommun satsningen på fritidsgårdar. Närmast i tur med egen fritidsgård blir Rasbo efter nyår. Tidigare i år fick Almunges ungdomar ett eget "tillhåll" för högstadiet. Nya samlade resurser skall också satsas på Gränbyområdet.

Uppsala2004-11-09 00:00
— Det finns behov av en fritidsgård i Rasbo för 13—18-åringar där man gör något annat än att syssla med idrott där det redan finns omfattande aktiviteter. Vi kommer att bjuda in ungdomarna till ett möte där de själva får lägga fram önskemål, säger Gunilla Sjöblom, chef för fritidsgårdar och fritidsklubbar i kommunen.
Rekrytering av personal är i full gång. Det är preliminärt lokaler i nya/gamla skolan som skall tas i anspråk med tyngdpunkt på fredags- och lördagskvällar.
— Alla vill ha en naturlig träffpunkt och det hoppas vi kunna skapa med ungdomarnas egen hjälp, säger Gunilla Sjöblom.
Rasbo har sedan långt tillbaka haft en fritidsgård, men den lades ned under kommundelstiden för ett tiotal år sedan.

Lyckat i Almunge
Almunge fick sin fritidsgård i januari i skolan som drivs som en halv fritidsgård efter skolan och i kyrkans regi fredagskvällar med fik, biljard och pingis. Det är så lyckat att en utvidgning kan ske ytterligare en kväll.
I dag finns 16 fritidsgårdar som drivs av Uppsala kommun samt de KFUM-drivna i Gottsunda och Hornet. Kyrkan driver gamla Kryddan, VKUC, vid Vaksala kyrka.

Samlad Gränbysatsning
Den senaste tidens händelser i Gränbyområdet har visat att det finns ytterligare behov av fritidssysselsättning för ungdomen där.
— Vi håller just nu på och ställer om verksamheten för att göra en samlad satsning i Gränby i samverkan skola, socialtjänsten och fritidsgården, säger Gunilla Sjöblom.
— Ungdomen måste ju ha någonstans att ta vägen. Dilemmat är hur vi skall intressera de något äldre, som kanske är en huvudmålgrupp i nuläget i Gränby. Vi ser just nu på vad vi kan göra för satsning där konkret för ungdomen, säger Gunilla Sjöblom.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om