Kockar i kamp på UKK

Stora delar av Sveriges kockelit samlades på UKK under tisdagen för att kora en vinnare i semifinalen av tävlingen Årets Kock. Robert Hedman, uppvuxen i Uppsala, hörde till deltagarna.

Årets Kock-tävling på UKK.
Till vänsterAnders Dahl från Hufvudsta Gård Mat och Möten samt till höger Markus Westh från Griffins Steakhouse.

Årets Kock-tävling på UKK. Till vänsterAnders Dahl från Hufvudsta Gård Mat och Möten samt till höger Markus Westh från Griffins Steakhouse.

Foto: Nina Leijonhufvud

Uppsala2012-11-13 17:49

I juryn hade bland andra Stefano Catenacci från Operakällaren och den tidigare Uppsalabon Markus Aujalay, Årets Kock 2004 och medverkande i TV4:s Sveriges Mästerkock, tagit plats.
– Tävlingen betyder oerhört mycket. Jag brukar säga att mitt yrkesliv kan delas upp i före och efter det att jag vann 2004. Det här är den största matlagningstävlingen i Sverige, säger Markus Aujalay.

Bland de 12 tävlande under tisdagen återfanns Robert Hedman, född och uppvuxen i Uppsala men numera verksam på Görvälns slott i norra Stockholm. 2011 gick han till final, och han var nöjd med sin egen insats under de två timmarnas intensiva och svettiga matlagning.
– Tidspressen är det värsta, men jag tycker att det gick jättebra. Jag har tänkt rustikt, ekologiskt och närodlat med min rätt, säger han.
I vimlet kunde också TV-kocken och före detta proffsboxaren Paolo Roberto skymta förbi. Några tankar på att själv ställa upp i mästerskapet verkar han däremot inte gå i.
– Alltså, jag kan ju italiensk mat, men inte det här. Ge mig lite grädde och jag är helt såld, säger han.

Vinnare av semifinalen blev Daniel Räms från Stockholm som hade tillagat kryddstekt råddjur. Han går nu vidare till finalen som anordnas i Stockholm 8 februari nästa år, där totalt sex kockar kommer att göra upp om titeln Årets Kock 2013.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!