Kock-SM har startat i Uppsala

Första semifinalen i tävlingen Årets Kock är nu i full gång på Uppsala Konsert & Kongress. Totalt 12 deltagare gör upp om en finalplats i Stockholm i början av nästa år.

Foto: Nina Leijonhufvud

Uppsala2012-11-13 11:37

Matoset är påtagligt i den svettiga lokalen där SM i professionell matlagning just nu pågår. De 12 deltagarna tävlar i tre heat, och ska under två timmar plus en timmes preparationer tillaga en fulländad rätt som kittlar den namnkunniga juryns smaklökar.

I det första heatet deltar bland andra Robert Hedman, uppvuxen i Uppsala och finalist i tävlingen 2011. Han tillagar en kryddstark dovhjortsrygg, och är fullständigt fokuserad på uppgiften trots att publiken säkerligen överstiger hundratalet.

Tävlingen pågår ända fram till 17-tiden på eftermiddagen då finalisten ska koras. I juryn sitter bland andra Stefano Catenacci, Operakällaren, och Markus Aujulay, Winterviken.

Värd för tävlingen Årets Kock är LRF, och den slutliga vinnaren tilldelas Gastronomiska Akademiens guldmedalj.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!