Knivstakock tvåa i mattävling

NYHETER. Måndagen den 21 november avgjordes finalen av matlagningstävlingen Den lokala kocken. En av de tre finaldeltagarna var Noors slotts kock Simon Sundman Ekholm som slutade delad tvåa i tävlingen.

Uppsala2014-02-18 17:17

– Jag är inte riktigt nöjd, men det var väldigt roligt och lärorikt, säger Simon Sundman Ekholm efter tävlingen.

I finalen lagade de tre deltagarna två rätter var – den första skulle vara baserad på kyckling och den andra rätten innehöll nötkött. Simon Sundman Ekholm lagade bland annat kycklingrullader med rösti och rödbetsglace och ugnslagat nötkött med morotspuré.
– Det var en bra final, alla hade väldigt bra rätter, säger han och fortsätter:

– Det var spännande. Det blir så stort, det var mycket publik och många kända ansikten.

Vinnare i tävlingen blev Erik Lind från Villa Anna i Uppsala, men trots att han inte vann har Simon Sundman Ekholm fått blodad tand när det gäller att tävla i matlagning.
– Det här var den första gången jag tävlade och det var nog bara en försmak. Jag kommer nog att försöka söka in till en tävling om året, det är utvecklande, säger han.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om