Knivstabutiker underkändes

Livsmedelshygien är dålig både på Coop Konsum och Ica Kniven i Knivsta. Det menar miljökontoret i Uppsala som vid inspektioner nyligen underkände butikernas mathantering. Konsum fick tio allvarliga anmärkningar och Ica tre stycken.

Uppsala2004-04-30 00:00
Utöver de allvarliga avvikelserna påpekade livsmedelsinspektörerna en mängd andra avvikelser. På Coop Konsum riktades kritik mot det eftersatta underhållet av lokaler och inredning. Det fanns även ovidkommande föremål i butiken.
— Butiken måste se över sina rutiner och städa ordentligt. Rengöringen var mycket bristfällig. De hade också verksamhet som inte överensstämde med godkännandet, säger livsmedelsinspektören Elisabeth Ström.
Frysrummet var i stort behov av avfrostning, livsmedel förvarades på golvet. Det fanns också rikligt med gammal smuts och matrester under flera rullvagnar.
Annica Wahlberg är butiksansvarig för Coop Konsum.

"Missuppfattat"
— Livsmedelsinspektörerna har missuppfattat detta totalt. Vi hanterar inga öppna livsmedel alls. Men nu har vi åtgärdat det värsta, säger Annica Wahlberg, som driver butiken som franchingföretagare.
I Ica-butiken hade inspektörerna bland annat synpunkter på placeringen av ismaskinen som i dagsläget stod på ett lagret. Speciell nedkylningsutrustning sakades och bake-off bröd tinades felaktigt i rumtemperatur. I lokalerna fanns på vissa ställen smuts som inte var från dagens verksamhet. Därför måste städ- och ordningsrutiner ses över.

"Inte riktigt överens"
- Det finns frågor som vi inte är överens med miljökontoret om. Det är en diskussionsfråga hur ismaskinen ska stå placerad och hur upptiningen av bake-off ska gå till. Detta är ingenting som jag vill berätta i tidningen om hur vi ska lösa, säger Roland Hedlund, butiksansvarig Ica Kniven.
Inom en månad från inspektionen som gjordes i slutet av mars vill miljökontoret ha ett besked om vilka åtgärder som är vidtagna i de båda butikerna.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om