Konditoriet har varit öppet i en timme när UNT kommer på besök och i solen på uteserveringen sitter P-O Hevius. Med en ostfralla och en kaffe har han inlett sina dagar här i över 20 år.
– Kaféet blir som ett andra hem. Det handlar väldigt lite om fika, utan om att träffa vänner, säger han.
De är ett gäng stammisar som brukar ses här om morgnarna och med tiden har de lärt känna varandra väl. Förstör inte stämningen, var deras tydliga budskap till ägarna inför renoveringen.
– Atmosfären ska man vara rädd om. Jag är så oerhört glad över att det inte blev någon stor skillnad, säger P-O Hevius.
Inne står ägaren Hasse Dal och hälsar glatt på gästerna som droppar in. Lokalen jobbade de med in i det sista. Allt från golv till tak är nytt, om än i känd stil. En mörk träpanel sitter nu på halva väggen och över disken hänger guldfärgade lampor.
Möblerna är samma som har funnits på kaféet sedan 1954, men slipade och lackade. Borden har kvar sina fötter men har fått nya skivor.
– Tänk vilken kvalitet det var förut, säger Hasse Dal.
Coronavåren har varit tuff för många restauranger och kaféer. Besöksantalet har minskat kraftigt och alla ska se till att trängsel inte uppstår.
Det är bara att se tiden an och invänta kundtillströmningen, konstaterar Hasse Dal. Ute står färre bord än normalt och tanken är att kryssa över vartannat bord inomhus, för att påminna om att hålla social distans.
– Man ser att folk håller avstånd, det är inga kramar och hälsningar.