Det var vid 13-tiden på lördagen som deltagarna i en demonstration mot slavhandel i Libyen började tåga iväg mot Svandammen. Men tåget hann inte många meter innan tumult utbröt.
LÄS MER: Nazister attackerade demonstration
Stefan Hanna säger att han såg hur en man med NMR-logga på jackan började knuffas och tog en flagga av en kvinna.
– Som jag uppfattade det knuffade han sedan till en kille och slagsmål utbröt. Plötsligt kom 10-12 andra nazister dit, det var en hel hög som låg och slogs, säger han.
LÄS MER: NMR har en annan bild om vem som startade bråket
Stefan Hanna beskriver sedan hur poliserna började trycka tillbaka nazisterna mot gågatan.
– Då började vi skrika "Inga rasister på våra gator". Det kändes jättehärligt.
Vad kände du när tumultet bröt ut?
– Jag blev såklart skärrad, men efteråt blev jag jätteledsen.
Stefan Hanna la på lördagen ut ett inlägg på Facebook där han berättar om sin upplevelse. Han har fått många reaktioner.
– Människor har uttryckt omtanke. Många har också uttryckt sin avsky mot nazism. Vi har haft en samhällsdebatt där alla har kallats rasister vilket är vansinnigt. Men det här handlar verkligen om rasister. Som tur var är de väldigt få, men de blir fler och fler om vi inte kommer tillrätta med problem i samhället.
Vad kan du som politiker göra för att motverka antidemokratiska stämningar?
– Vi behöver göra reformer för att inkludera alla som lever i utanförskap. Sådant här gror i utanförskap. Det handlar om nazister, om extremvänstern, om islamister. Vi behöver bygga billigare bostäder i rikare områden så att människor blandas. Vi behöver se till att den som är arbetsför måste jobba för att få försörjningsstöd, så att de blir en del av samhället.
Kommunalrådet Erik Pelling (S) är också en av dem som reagerar starkt mot det som hände vid Stora Torget. Han var inte på plats själv men följde händelserna genom livesända filmer som han fick i mobilen.
– Det är ett allvarligt hot mot demokratin. Vi får inte ta lätt på dessa händelser. Precis samma taktik använde nazisterna när de tog över styret i Tyskland. Det handlar om att skrämmas, misshandla, skapa kaos och oordning, säger Erik Pelling.
Samtidigt är han tacksam för att polisen denna gång fanns på plats i tid för att skapa ordning så att demonstrationståget kunde fortsätta.
– För det gäller att fortsätta våga demonstrera, att fortsätta prata om de här frågorna och om att stötta varandra i debatter på facebook. Det är självförstärkande för den stora majoritet som är emot rasism och antidemokratiska krafter, säger Erik Pelling.
Vad kan du som styrande politiker göra för att motverka antidemokratiska stämningar?
– Den viktigaste rollen kommunen har är att arbeta förebyggande, med utbildning i skolan och med folkbildning.
Han fortsätter:
– Det handlar också om att ta hand om unga på glid och backa upp dem som hoppar av våldsbejakande rörelser. Det gäller för polisen och kommunen att vara både väldigt hård när det krävs, men också mjuk och jobba förebyggande, säger Erik Pelling.
LÄS MER: NMR misstänks för ytterligare en misshandel
LÄS MER: Så arbetar polisen vidare - de misshandlade ska höras av polis