Det började i Storvreta för 26 år sedan, men den största delen av Storvretacupen hålls sedan länge i Uppsala.
– Vi växte så fort så vi har varit inne i Uppsala i princip sedan starten, berättar cupgeneralen Peter Wennberg.
Men arrangörerna är fortfarande Storvreta IBK, cupnamnet har behållits och idag är innebandyturneringen världens största. Och det märks på flera sätt runt om i staden. Blå, röd, lila, gul, svart, vit och grön linje. Till exempel har hela sju nya busslinjer skapats för att köra deltagare mellan de skolor som förvandlats till sovsalar och hallarna där matcherna spelas. Allt för att minska trafiktrycket i staden.
Turneringen spelas i tre omgångar mellan den 27 december och den 6 januari och lockar omkring 13 000 deltagare fördelat på 780 lag.
– Vi har bokat 1900 rum på hotell och det är säkert en 7000 deltagare som bor i skolor, säger Peter Wennberg.
Antalet lag ökar varje år och det gör även antalet nationaliteter på de deltagande. Till exempel har de ukrainska lagen blivit fler i år.
– En orsak är att det har blivit lättare att ta sig till Sverige, plus att intresset har ökat, berättar Tamuz Hidir, ansvarig för de utländska lagen.
De flesta utländska lag kommer från Finland, Ukraina och Ryssland. Men även helt andra delar av världen representeras med lag från till exempel USA och Filippinerna.
Förutom de sportsliga effekterna, att lagen får möta nya spelsätt och lag utöver de man möter i seriespelen resten av året, så har turneringen tydliga turistekonomiska effekter.
– Det är klart att Storvretacupen har en stor positiv påverkan på turismen. Och vi är övertygade om att den stärker Uppsalas varumärke och skapar nyfikenhet och återbesök på andra tider på året, säger Anna Lindström, mötes- och evenemangschef på Destination Uppsala.
Eftersom turneringen funnits i många år är det svårt att veta exakt hur stor del av de pengar som omsätts under tävlingsperioden som är en direkt effekt av sportevenemanget. Därför gör kommunen tillsammans med Storvreta IBK i år en stor mätning för att plocka fram mer specifik statistik kring evenemanget. Resultatet av den kommer i februari och det gör även SCB:s siffror över beläggningen på stadens hotell. Men förra årets siffror finns tillgängliga och mellan 2016 och 2017 års turneringsdatum ökade beläggningen på hotellen kraftigt.
Något som Destination Uppsala bedömer har att göra med dels en ökning av antalet deltagare på Storvretacupen och dels att Arenahotellet vid IFU arena öppnat och att det gjort att fler valt hotellboende jämfört med tidigare år.
Fyrishov agerar huvudarena under tävlingen och under de tre tävlingsomgångarna beräknas omkring 35 000 personer cirkulera i anläggningens alla olika delar.
– Många passar på att bada, särskilt de som har familjer som är med, säger Ewa Jerlinder, avdelningschef försäljning och marknad på Fyrishov.
Några exakta siffror på hur turneringen påverkar ekonomin har hon inte.
– Men Storvretacupen är en jätteviktig händelse för hela Uppsala och det tror jag alla skriver under på.