Inbiten ungkarl träffade rätt till slut

Ni kanske tror att första kärleken har ett rosenrött skimmer över sig och som man drabbas av i tonåren eller redan när man är barn. Men sen kommer nya förälskelser och till slut den riktigt stora kärleken – om man har tur.

Anna-Lena och Sigvard Fagerström har varit ett par i 40 år.

Anna-Lena och Sigvard Fagerström har varit ett par i 40 år.

Foto: Privat

Uppsala2012-04-04 10:02

För Sigvard Fagerström, känd som Sigge Fagerström, tai chi-mannen i Uppsala tog det tid. Han var 33 och hade aldrig varit riktigt kär när han träffade sitt livs första kärlek.

Varför dröjde det så länge?
– För att det bara blev så. Jag hade varit till sjöss i många år, hade bara haft flyktiga möten med kvinnor, inget mer. Jag var den inbitne ungkarlen som trodde att jag skulle leva så i resten av mitt liv, säger Sigvard Fagerström.

Men så gick han i land och bosatte sig i Uppsala, fick jobb som tekniker och började spela squash. Året var 1971 och Uppsala squashklubb delade ut klubbmärken som medlemmarna skulle sy fast på sina kavajer. Sigvard Fagerström var dålig på att sy, hans syster tipsade då om en väninna som var duktig med nål och tråd och som kunde hjälpa honom.

Första mötet med Anna-Lena var början till något nytt och livslångt.
– Jag ringde på där hon bodde och fick komma in och vänta på en stol, för hon höll på att lägga upp håret på spolar. Jag kände redan då att det fanns en välkomnande atmosfär i luften.

Sen gick veckorna och det hände inte så mycket mer. Men så en kväll, när Sigvard Fagerström satt ensam i sin lägenhet och hade tråkigt, kom hans syster förbi och uppmanade honom att ringa Anna-Lena.
– Jag var ensam och tyckte lite synd om mig själv i största allmänhet. Men så tog jag mig i kragen och ringde upp Anna-Lena och frågade vad hon hade för sig.

”Jag sitter hemma och ugglar med ungarna”, svarade hon.

Och Sigvard Fagerström kontrade:
”Om jag kommer hem till er så kan vi uggla tillsammans.”

Mötet kan beskrivas som att en inbiten ungkarl träffar en nio år yngre ensamstående tvåbarnsmor med följden att blixtrande kärlek uppstår.

Kärlek vid första ögonkastet, alltså?
– Ja, jag tyckte hon var så jäkla fin. Det var underbart, jag svävade på moln. Och jag var välkommen av både henne och hennes två söner, som bara var 3 och 7 år gamla när vi träffades.

Efter 40 år och en gemensam son är Sigvard Fagerström fortfarande lika kär. När han ger blommor till sin fru följer alltid ett litet kort med. På det har han skrivit: ”Jag älskar dig mer i dag än jag gjorde i går men mindre än i morgon.”
– Jag behöver kanske inte förklara mer, för det säger allt om min kärlek till Anna-Lena, säger Sigvard Fagerström.

Det dröjde innan Sigvard Fagerström hittade sitt livs kärlek. Men det var det värt.
Det dröjde innan Sigvard Fagerström hittade sitt livs kärlek. Men det var det värt.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om