Hur känns det att vinna sommellerie-SM?
Hallå där...... Sören Polonius chefs-sommelier på restaurang Fredsgatan 12 i Stockholm och vinskribent i UNT som vann svenskt SM-guld i sommellerie i helgen.
Foto:
- Ordet kommer från dem som vaktade Napoleons packdjur och såg till att maten inte förgiftades. På restaurang innebär det att ansvara för att gästen ska få en bra dryckupplevelse.
Hur tävlar man i dryckeskonst?
- Vi skrev ett löjligt svårt prov, sedan var det vinprovning och ett dekanteringsmoment.
Varför vann du?
- Jag gjorde minst misstag. Ha. Det var faktiskt min sämsta finaltävling hittills, men de andra gjorde fler misstag än mig.
Hur ska du träna inför EM i Bulgarien i maj?
- Innan det här läste jag fyra timmar om dagen. Jag fortsätter i samma spår. I morgon ska jag på starkvinsprovning och prova ett 40-tal drycker.
Så jobbar vi med nyheter Läs mer här!