Priset, som bestod av ett diplom och 3000 kronor, delades ut i Stockholm den 21 november.
-Det här priset betyder jättemycket, säger Andreas Olsen, Hotell Kristina. Vi har ju hållit på med detta länge, men har inte kollat tidigare hur stor del av våra inköp som består av ekologiska varor. Det är ungefär 65 procent som är det, inklusive allt vin.
Rankningen, som kallas Ekoligan, görs av Ekomatcentrum, Krav och Miljöresurs Linné, och det var första gången som det fanns en avdelning med privata aktörer.
- Det är ju orimligt att bara den offentliga sektorn ska granskas när det gäller andelen ekologisk mat som serveras, säger Gösta Skoglund från Miljöresurs Linné. Vi vet ju att ganska många restauranger säger att de serverar ekologisk mat, men när man nagelfar påståendet så visar det sig att de möjligen har ekologisk kaffe.
Även Sigtuna kommun utmärkte sig i den rankning som görs av offentliga aktörer. Den mat som serveras i kommunens verksamheter är till över 25 procent ekologisk. Därmed är kommunen en av 33 i landet som uppfyller det nationella målet.