Arbetet med att ställa i ordning delikatessbutiken – Kungsängens deli – som ligger på Kungsängsesplanaden är snart klart.
– Det är lite saker med livsmedelskylar och kommunkontakter som ska lösas, men vi öppnar nu under mars månad, säger Leyla Yagmur.
Hon driver i dag restaurangen Bistrån, som ligger runt hörnet från delin, på Östra Ågatan.
Redan för sju år sedan då Bistrån öppnades hade hon planer på en delibutik.
– Vi hade ett erbjudande om att hyra lokalen som ligger i hörnet av Östra Ågatan och Kungsängsesplanaden. Men då valde vi att avvakta och satsa på Bistrån i stället.
– Jag är uppväxt i Saluhallen i Uppsala och gillar konceptet med delibutiker och att kunna handla ost, kallskuret och bröd över disk.
Vad är det som får dig att satsa på en delibutik i just Industristaden?
– Det är en stadsdel där det bor mycket människor, men det saknas en hel del utbud, bland annat en delibutik. Så jag känner att vi kan fylla ett behov. Sedan har jag märkt att det finns en efterfrågan från mina kunder.
Hon konstaterar att det varit tuffa tider för många företagare med pandemin – och nu med ett tufft ekonomiskt läge för många kunder med inflation och prisökningar.
– Det är klart att vi är medvetna om det. Jag ser den delin som ett första steg i en fortsatt satsning på min verksamhet här i Industristaden. Nästa år kommer vi med en ny verksamhet som blir en förlängning på det vi gör på Bistrån i dag.