De flesta som söker sig dit är faktiskt inte nya i universitetsvärlden, berättar studie- och karriärvägledaren Mikael Wångmar.
– Många som kommer hit har redan studerat ett tag och känner kanske att de hamnat på fel spår och behöver lite vägledning för att tänka om och hitta rätt.
Det behövde Daniel Nyberg som har en kandidatexamen i statistik.
– Jag har inte riktigt hittat de jobb jag vill ha med endast kandidaten så jag funderar på att bygga på den med två terminer företagsekonomi.
Är det viktigt att hitta utbildningar som leder till jobb?
– Förhoppningen är ju att det ska leda till en anställning. Men främst tänker jag att jag riktar in mig på det jag har känsla för och är bra på, säger Daniel Nyberg.
Det håller Filip Andersson med om. Han har nämligen kommit på att han vill studera något helt annat och vill reda ut sina funderingar med en studie- och karriärvägledare.
– Jag har läst företagsekonomi länge och kommit på att det inte är något för mig, det är som att jag har ljugit för mig själv.
Är du stressad över att inte välja rätt inför fredagen?
– Alltså jag kommer ju slänga med rätt så många saker i min ansökan. Men det blir nog något åt psykologihållet. Jag har åsidosatt pengafrågan, jag vill hjälpa människor i stället på ett eller annat sätt. Däremot vet jag inte om jag kommer in med mina betyg.
Men betygsfrågan är ett problem man i vissa fall kan kringgå, menar Mikael Wångmar.
Han vill uppmana alla som är sugna att söka - oavsett betygssnitt - och tipsar om att pussla ihop sitt eget program.
– Kopiera programmet du vill söka med fristående kurser. Det är faktiskt så att många av våra program går att läsa som fristående kurser. Så gör en ansökan, det är absolut viktigast, för då är du med i spelet, tipsar Mikael Wångmar.