Nyhetssajten Europaportalen har gått igenom mötesprotokoll mellan 16 maj 2013 och 18 mars 2014. Särskilt har man tittat på närvaron i de utskott där ledamöterna är ordinarie medlemmar och har rösträtt.
Högst närvaro har Isabella Lövin (MP) med 95 procent. Piratpartiets Amelia Andersdotter, ursprungligen från Enköping, sitter i utskottet för industrifrågor, forskning och energi. Hon ligger näst lägst på listan med en 40-procentig närvaro.
– De har mest diskuterat energifrågor och jag bedriver normalt inte påverkanspolitik i energifrågor, säger hon till UNT.
Cecilia Wikström (FP) har närvarat vid drygt hälften av alla sammanträden. Hon säger att hon är ordinarie i två utskott och att dessa sammanträder samtidigt.
– Jag har aldrig varit borta från sammanträden då mina ämnesområden har behandlats. Man kan alltid vara där men det går inte om man ska få något gjort av lagstiftningsskrivande.
Sverker Gustavsson, statsvetare vid Uppsala universitet, tycker att det finns problem med en närvaro som understiger 75 procent. Han tror att en förklaring kan vara att ledamöter engagerar sig i uppgifter som tar tid från utskottsarbetet.
– Det är klart att man ska avväga detta uppdrag mot andra. Blir man invald så förväntar sig väljarna att man ska göra det man har blivit vald till.
Christofer Fjellner (M), också han med Uppsalaanknytning, har en 53-procentig närvaro i sitt utskott.