De är båda med i Samfundet Forn Sed, som bland annat arrangerar det stora blotet, vilket är en hyllning till gudarna och våren. Och det var på ett av samfundets digitala möten, under pandemin, som paret träffades.
– Vi började chatta och efter ett tag kom vi fram till att vi har något mer än vänskap, säger Anna Vulykh.
– Jag förstod att jag var kär när jag satt i en taxi på julafton på väg till julfirande och ringde till dig. Julafton är en speciell dag och då ringer man inte vem som helst, säger Bruse LF Persson, och tittar på sin blivande fru.
Paret förlovade sig i Kiev för ett år sedan och att de skulle gifta sig i dag på vårblotet var bestämt sedan länge. Deras plan var att bli sambos först om ett år, men när kriget i Ukraina bröt ut flyttade Anna till Sverige.
– Det som händer i Ukraina lämnar aldrig hjärtat. Jag hoppas att jag kan skicka all kärlek och energi härifrån och att det kan ge dem styrka, säger hon.
Det stora blotet arrangerades första gången år 2000, och varje år sedan dess har hedningar från hela landet samlats vid högarna i Gamla Uppsala på påskdagen. Under blotet hedras gudarna och våren med bland annat sång och musik och skådespel, och trossamfundet uppskattar att söndagens blot hade ungefär 300 besökare.
– Vi firar att det blir varmt både utombords och inombords. Att vi tycker om att leva och att vara tillsammans. Det spirar i kroppen och det spirar i jorden, säger Per Lundberg, riksgode.
I år är första gången som det hålls ett hedniskt bröllop i samband med blotet.
– Den största skillnaden mot andra bröllop är inför vilka gudar vi har ceremonin, och inför vilka gudar vi säger våra löften. På ett hedniskt bröllop avger man sina löften inför hedniska gudar och bröllopet är oftast utomhus i naturen, säger Elli Jobring, som är gydja i trossamfundet.
Två av dem som besökte det stora vårblotet på påskdagen var Karin Hallgren och Karin Torvenius.
– Man firar vårens ankomst och de gudar och gudinnor som hör ihop med den här tiden på året. Det är väldigt mycket tacksamhet för värmen och solen som kommer tillbaka, och att man får möjlighet att träffas, säger Karin Hallgren.