I Stadshotellet på Drottninggatan, mitt i centrala Uppsala, öppnar krögaren Melker Andersson nya restaurangen Heart & Bones. Här kommer det att finnas plats för 70 matgäster och nästan lika många bargäster.
Namnet Heart&Bones har dock inget att göra med den mat som kommer att serveras – fisk, skaldjur, grönsaker och en del kött. I stället handlar namnet om krogens koncept, förklarar Katarina Romell som är kommunikationsansvarig för Grupp F12 där den nya Uppsalakrogen ingår.
– Det handlar om att göra sin grej med själ och hjärta. Att komma till Heart&Bones ska kännas som att komma hem till Melker, säger hon.
Den nya restaurangen kan ses som en naturlig fortsättning på pop-up-krogenBojabäs i Öregrund förra sommaren. Den står i stark kontrast till Mr Voon i Stockholm med sina stora ytor.
– Jag vill att man ska känna att Heart & Bones är en trevlig krog dit man vill komma tillbaka många gånger. Tänk dig att det är som hemma i vardagsrummet fast du får service, säger Melker Andersson.
Heart & Bones är en del av Miss Voon-gruppen som ägs av Melker Andersson och Jonas Svensson.
Den nya restaurangen slår upp portarna den 3 februari.