Det byggs fortfarande i lokalerna på Vaksala Torg, men om inte alltför kort tid kommer en ny restaurangaktör att flytta in. Krögaren William Nygren är nöjd med läget.
– Det känns som att stan sakta har börjat flytta sig lite över järnvägen. På kvällstid är det ganska stimmigt här, säger han.
Den nya restaurangsatsningen heter Restaurang Duo, och ska drivas av William Nygren och kompisen Emil Lindfors. De båda har lång erfarenhet i branschen, både som kockar och restaurangchefer, i hemstaden Skellefteå. Det här blir däremot den första egna satsningen.
– Det är dyrt att driva restaurang just nu. Samtidigt vet vi att det till slut alltid kommer ekonomiska svackor. Vi startar hellre mitt i den svackan än att ha den framför oss, säger William Nygren.
Stilen på Restaurang Duo beskriver han som en "uppskalad kvarterskrog". Inspiration kommer bland annat från krogar i grannstaden.
– Man vågar ta ut svängarna mer i Stockholm. Där tas gastronomi lite med en klackspark. Så vill vi också ha det, vällagad mat i avslappnad miljö.
Vilken typ av mat blir det då?
– Det kommer vara fokus på det nordiska och svenska köket. Men även med inslag från det franska, spanska och italienska. Vi kommer plocka från lite här och där.
På frågan om det inte riskerar att bli spretigt skrattar han till.
– Det låter lite rörigt, ja. Men det kommer vara lättare att förstå när vi är igång. Vi vill inte definiera oss efter ett klassiskt kök, men får vi för oss att tillaga en klassisk japansk rätt så ska vi göra det på rätt sätt. På samma sätt som om vi gör en ordentlig italiensk pastarätt.
William Nygren har bott i Uppsala i sju år nu. Han tycker att restaurangvärlden i stan har förändrats bara de senaste åren, och nämner nyare etableringar som La Ruelle och Klostergatan 12 som exempel.
– Att kalla det ett generationsskifte är kanske fel ord, men vi ser att det börjar hända grejer i Uppsala. Svenssons krogar har haft ett järngrepp om stan ganska länge nu. De gör det bra, men det behövs lite modernitet och nytänkande.
Den nya restauranguppstickaren slår upp portarna strax efter årsskiftet. William Nygren själv är inte orolig för hur det kommer gå.
– Det skriks i alla medier att folk har slut på pengar, men går man ut både här och i Stockholm är det fullt på varannan krog. Vi ser ett utrymme för den här typen av restaurang i stan.