Slakthusområdet i Stockholm och Slagthuset Malmö har en blandning av industri, kontor, restauranger och nöjeskomplex. I Boländernas nybyggda Slakthusomåde, enligt hemsidan femton fotbollsplaner stort, är det än så länge mest fokus på arbete, men nyligen öppnade Food & Co ett kafé och en lunchrestaurang på Verkstadsgatan.
– Området här kommer att växa och det finns inte många restauranger i Boländerna trots det stora antalet arbetsplatser här. Vi har många parkeringsplatser och ligger nära motorvägen så jag tror mycket på lokaliseringen, säger Åsa Svärd, regionchef på Compass group som äger Food & Co.
Compass group har 450 olika restauranger runt om i landet och många är på skolor, sjukhus och liknande. Food & Co finns redan i Uppsalas Business park med Morrellen restaurang. I Boländerna är det en kafédel på bottenvåningen och en trappa upp finns det en stor lunchrestaurang.
– Vårt buffékoncept är tre olika rätter där proteindelen serveras på tallrik och sedan har vi en buffé för kolhydraterna som potatis, ris och pasta.
Några lunchrestauranger finns det redan i Boländerna men ett kafé är ett mer udda inslag. Än så länge har det inte varit någon rusning till kafédelen men Åsa Svärd tror att det kommer att ändras.
– Flera säljare som jobbar i närheten har redan hittat hit för lite fikamöten. Med marknadsföring och information mot kunder kommer vi att få snurr på verksamheten. Det här området har stor potential och jag tror mycket på vår affärsidé.