En snabb rundringning bland några av Uppsalas livsmedelsbutiker visar samma sak. Chokladpulverdrycken Oboy är en restnoterad produkt och ingen kan säga när nästa leverans kommer.
Enligt flera andra medier beror det på att tillverkaren Mondelez har brist på kakaobönor.
Hur länge Oboykrisen kommer att kvarstå vet ingen.
På Stora Coop i Uppsala är Oboypaketen ersatta med lappar om restnotering.
– Det är många som frågar efter Oboy, säger Hilma Norell som jobbar på Coop.
Hennes kollega instämmer och säger att de får tipsa kunderna om Pucko eller havredryck med chokladsmak i stället.
– Det är lite synd för Oboy är gott och många blir besvikna när det inte finns på hyllan. Jag är själv uppvuxen med Oboy, säger Hilma Norell.
Köttdiskarna på Stora Coop är ändå rätt välfyllda men här och där är köttförpackningarna ersatta med lappar.
"Stora brister på nötkött och fläsk pga att slakterierna hade stängt över jul och nyår" står det.
– Så är det varje år, det är inget konstigt, säger en kvinna i personalen.
Köttbristen är ett generellt problem som märks i många butiker. Den stora slaktperioden är normalt på hösten och i januari har ungdjuren inte växt till sig tillräckligt för att gå till slakt.
Men i en intervju i Jordbruksaktuellt säger Svenskt kötts vd Isabell Moretti att det kan finnas fler orsaker till köttbristen.
– Vi har haft en naturlig avgång vad gäller äldre lantbrukare, men har kanske inte sett samma investeringsvilja bland de yngre som vi hade behövt eftersom vi varit i en lågkonjunktur med höga kostnader och ett osäkert läge, säger hon.