Det är Palestinska folkets förening som står bakom "Demonstration för Palestina" som nu genomförts 28 gånger sedan starten 14 oktober förra året. Med arrangemanget vill föreningen visa sitt stöd och solidaritet för det palestinska folket i Gaza och hur de drabbas i den pågående konflikten med Israel.
– Med undantag för två tillfällen sedan i oktober förra året har vi mötts här varje lördag för att demonstrera, säger Fayek Saleh inititivtagare från arrangören Palestinska folkets förening.
Vilka är drivkrafterna att ni åter och återigen genomför demonstrationerna?
– Så länge det pågår en etnisk rensning mot vårt folk kommer vi att fortsätta med våra demonstrationer. Vi fortsätter till folkmordet upphör, förklarar Fayek Saleh.
Har demonstrationerna förändrats sedan starten förra året?
– En förändring som är tydlig är att vi har får mycket större stöd från svenskar nu jämfört med i början när vi demonstrerade. Vi känner en sympati och är mycket glada för det stödet. Vi märker också att det varje vecka kommer nya människor som vill delta i våra demonstrationer, säger Fayek Saleh.
På lördagseftermiddagen avgick demonstrationståget från Slottsbacken ner till Stora torget där flera olika personer talade.
Med i tåget gick både Sandra Pasanen och Isolde Rönnberg.
– För mig är det självklart att gå med i tåget och visa stöd för Palestina och det som pågår i Gaza nu, förklarar Sandra Pasanen.
Isolde Rönnberg förklarade att hon ville skicka en signal till den svenska staten och internationella organ med sitt deltagande.
– Israel tillåts delta i Melodifestivalen. När Ryssland invaderade Ukraina plockades man bort. Vad är skillnaden? Dessutom ifrågasätter vi varför man inte tillåter palestinska symboler i Malmö nu i samband med Melodifestivalen, säger Isolde Rönnberg som fortsätter:
– I Sverige har vi dessutom den demokratiska rättigheten att uttrycka vad vi känner och tycker. Är det berättigat ska man utnyttja den och kunna tycka till och säga ifrån om det behövs.
På Stora torget höll Farah från Uppsala ett tal där hon berättade om sin far och de två år han levde i Palestina.
– Han och familjen bodde i en stad som heter Safet i norra delen av landet när de tvingades fly 1948, berättar Farah som fortsätter:
– I dag finns en väldig distans till det som händer i Palestina. Mycket handlar om Israel och Hamas. Med mitt tal ville jag lyfta fram att det även finns människor bakom konflikten.