Pojkarna i Tornado från Lugansk i Ukraina ska strax spela sin första match, mot Telge SIBK. Några ser sammanbitna ut medan andra flamsar. En bit bakom dem på läktarna sitter en handfull föräldrar som ska vara hejaklack.
– Det känns lite nervöst, men å andra sidan är vi taggade, säger Andrey Nikanov som har nummer 19 på sin röda matchtröja.
Han tillägger att det är en stor ära att representera Ukraina utomlands.
Tamuz Hidir fungerar som tolk. Han arbetar på Ukrainska innebandyförbundet i Kiev men är uppvuxen i Sverige. Före nyår var en delegation från Ukraina på besök – en vice borgmästare, ordföranden i Lvovs innebandyförbund och två tränare förutom Tamuz Hidir. De ville få inblick i hur cupen organiseras, hur professionella elitklubbar fungerar, hur innebandyn är uppbyggd i Sverige och hur samarbetet med kommunen går till.
– Delegationen var jätteentusiastisk. Ordföranden fick nya idéer om föreningsutbildning. Vice borgmästaren såg nya möjligheter att stödja innebandylagen. Själv ser jag utvecklingssteg ni gjort i Sverige som vi i Ukraina behöver ta, säger Tamuz Hidir.
Fyrishovs nya multihall har gett Storvreta innebandycup fler spelplaner och möjlighet att växa.
– Vi har 80 lag från Finland och inom tre till fem år tror jag jag att vi har potential att få med ytterligare 80 lag från andra länder, säger Mats Åkerlund, ordförande i Storvreta innebandy.
Ambitionen är att skapa relationer med andra länder och utveckla innebandyn. En bonus är att staden Uppsala tjänar på att cupen växer.
– Förra året var 100 personer här från Ukraina och de omsatte lika mycket pengar som bandyfinalen gjorde, berättar Mats Åkerlund.
Matchen närmar sig och Tornado samlas en trappa ner och värmer upp med höga hopp och armhävningar under skratt och prat. Det tog dem fyra dagar att ta sig med buss och tåg de 300 milen från Lugansk till Uppsala. För dessa Ukrainska juniormästare är det stort att komma till innebandyns hemland och världens största cup.