Han bloggar om livet som styvpappa

I dag börjar Mille Lansburgh, 31 år i Uppsala, att blogga på unt.se. Hans blogg heter Styvpappan och handlar om livet som styvpappa till två små barn.

Mille Lansburgh

Mille Lansburgh

Foto: Emma Eriksson

Uppsala2010-09-30 09:55

Vad kommer du att blogga om?
– Jag kommer att dela med mig av mina filosofiska funderingar och blanda det med vardagliga berättelser om hur det är att vara styvpappa.

Hur är livet som styvpappa då?
– Det speciella är omställningen. Jag gick från att vara singel till att leva familjeliv över en natt.  Det svåraste har varit det känslomässiga. Jag lägger ner mycket tid och energi på två barn som jag egentligen inte har några genetiska band till. Ibland önskar jag att det var mina egna barn jag uppfostrade, ibland tänker jag ”vad håller jag på med?”

Du verkar ändå ha greppat det bra. Men när du träffade din sambo och hon berättade att hon är mamma, vad tänkte du då?
– Genom gemensamma bekanta visste jag att hon hade barn, det var ingen överraskning eller något som avskräckte. Jag hade spanat in henne ett tag och en dag, när hon var i lekparken med barnen tog jag med mig en låda jordgubbar och gick dit...

En del kanske minns dig från Expedition Robinson från 2003. Vad har hänt sedan dess?
– Jag har tagit examen i nationalekonomi och journalistik vid Uppsala universitet och jobbar just nu som frilansande journalist.

Och vad hoppas du få ut av ditt bloggande?
– Hm … att det blir en blogg med mycket hjärta. Kanske en minivariant av egenterapi, en skön stund när jag får sätta mig ner och fundera. Jag vill ha in lite allvar också, det får inte bli en förskönad bild av livet. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om