Varför ställer en fiskspecialist upp i en hamburgertävling?
– De ringde och frågade om jag ville ställa upp i tävlingen, och jag tyckte att det kunde jag väl.
Vad anrättade du som föll juryn så väl i smaken att du vann?
– En krisprig gös med citronpicklad fänkål, pepparrotskräm och dillrostat rågbröd. Gösen var en hel filébit, och knisprig är min egen beskrivning. En blandning av knaprig och krispig. Citronpicklad blir fänkålen om man byter ut en del av ättikan mot citronsaft, och pepparrot är jag väldigt förtjust i, och kombinationen blir bra ihop med rågbrödet.
Du kommer att tävla en gång till i början av juni, och då blir det mot de deltagare i amatörklassen som valts ut av Max chefskock. Hur tror du att det går då?
– Det måste väl bli bra va? Jag är 40 år nu och har varit kock sedan jag var 17, så det borde gå bra. Det är en seriös jury, vi lagar maten live, och fisk är lite annorlunda. De senaste sex åren har jag arbetat på Hambergs, och det är roligare att laga rätter med fisk än med kött. Det finns mera att välja på, och blir mera variation i jobbet.