– Burgare är väldigt inne, men om man tittar på USA där det funnits sedan 40-talet är det lika populärt i dag. Så det är ingen fluga, det är en trend som kommer att hålla i sig.
Det säger Philip Örtegren, en av grundarna bakom hamburgerrestaurangen Phil's Burger. I dagsläget har de fem restauranger, varav fyra i Stockholm och en i Eskilstuna – men nu blir det fler. Den 14 april öppnar de nytt i Kvarnengallerian i Uppsala.
– Vi ville vidga vyerna och leta oss utanför Stockholm. Uppsala är en riktigt bra stad med tanke på antalet invånare och köpkraften, så det var ett enkelt val, säger Philip Öregren, och berättar mer om konceptet:
– Hamburgarna byggs från grunden. Vi bakar vårt eget bröd, gör egna såser, maler köttet och så vidare.
Och för de som inte äter kött?
– Vi har en halloumiburgare och håller på att utveckla en veganburgare. Köttburgarna kommer alltid att vara i fokus men självklart kommer vi att utveckla fler vegetariska alternativ, det är en stor efterfrågan på det.
Phil's Burger i Uppsala kommer liknar i stort sett andra restaurangerna, men en sak är unik: halva lokalen kommer nämligen vara en sportbar.
– Det är en väldigt stor lokal och då tänkte vi: 'varför inte'? Min kollega Peder Skaj (den andra grundaren, reds. anm) tyckte att det var en bra blandning.
Ärligt nu, hur många hamburgare äter du per vecka?
– Jag har gått från sju-åtta stycken till en-tre stycken i veckan. Jag blir väl lite less till och från, men jag tröttnar aldrig, säger Philip Örtegren.