Hallå där...

... Erika Claeson som går i klass HR3AK på Ekebygymnasiet, och som tillsammans med klassen, vunnit andra pris i en rikstäckande tävling i att komponera en bröllopsmiddag.

Foto:

Uppsala2008-09-01 16:48
Vad var det för gott ni gjorde, berätta?
- Min grupp fick i uppgift att göra en förrätt och en varmrätt. Till förrätt gjorde vi två små plockgrejer, en av dom var en avokadoröra. Vi skulle tänka oss att hela bröllopet skulle vara ekologiskt. Huvudrätten vi gjorde var en ytterfilé av lamm och så en slags potatisgratäng till det det. Alla produkter vi använde oss av skulle vara ekologiska.

Varför blev er middag blev en sådan succé?
- Det vet jag inte riktigt, de kanske tyckte om vårt bidrag för att vi kom på allt själva utan lärarhjälp och bara hade ekologiska grejer. Men jag vart jätteförvånad, trodde inte att vi skulle komma så långt.

Hur fick ni inspirationen?
- Vi var inne på temat hösten, jag vet inte riktigt, jag tror att själva idén kom ganska spontant. Vi tänkte oss att bröllopet skulle vara på hösten.

Det blev ett stort firande efteråt, antar jag?
- Nja, vi blev väldigt glada i alla fall och tog kort på maten. Sen bjöd vi in alla lärare och åt upp allt.

Skulle du själv kunna tänka dig maten på ditt eget bröllop?
- Ja, det skulle jag, för det var enkelt och bra, inga konstiga grejer utan helt vanlig mat.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om