Knivstabon Hajar Mohammadi oroar sig för sin familj som sitter fast i en lägenhet i Kabul.
– Jag har aldrig haft så ont i hjärtat som jag har nu. Det som händer är en stor tragedi, säger hon som flydde undan talibanerna i Afghanistan för sex år sedan.
Hon har nyligen pratat med sina föräldrar i Kabul via internet.
– De är i chock, jätteträdda, som alla i landet. De har låst in sig och vågar inte öppna. Det går inte att lita på någon i Afghanistan just nu. Jag är orolig för familjen, för mina vänner och släktingar, säger Hajar Mohammadi, och kämpar mot tårarna.
Hon har hört att talibaner gått runt bland hus i andra provinser och uppmanat de boende att sätta ut flaggor där det bor unga flickor.
– De gör det för att ta flickorna. Talibanerna ser det som en rättighet, för att kunna gifta sig, våldta eller göra flickorna till sina sexslavar.
För kvinnor på flykt i landet har Hajar Mohammadi samlat in pengar till mjölk, blöjor och mensskydd. Men det har inte gått att skicka pengarna till vännerna som skulle göra inköpen.
På tv-kanalen Al Jazeera har hon sett att talibanerna tagit över regeringsbyggnaden där presidenten förut höll till.
– Jag blir så ledsen av att se de där hemska människorna som har intagit byggnaden.
Men Hajar Mohammadi är inte bara ledsen utan också arg över att omvärlden sviker hennes forna hemland.
– Det har varit helt tyst från FN och världssamfundet. Ingen har sagt något eller agerat. I tjugo år har det funnits utländsk militär i Afghanistan.Varför kom de dit och gav oss frihet? Varför lämnade de landet och tog friheten ifrån oss? Vem är det som ligger bakom? Talibanerna är bara en liten grupp terrorister som inte kan utföra allt detta själva.
Javad Mehtar, 21, kom till Uppsala som 15-åring. Han har svårt att ta in att talibanerna åter tagit makten.
– Jag känner en väldig sorg, framförallt för mina systrar i Afghanistan, alltså alla tjejer. Det här är hemskt för dem, de kommer inte att kunna utbilda sig eller röra sig fritt. Det är en stor besvikelse, särskilt för min generation som växte upp med amerikanerna och NATO, som hoppats att Afghanistan ska bli ett fritt land.
Javad Mehtars familj tillhör folkgruppen hazarer som länge har förföljts. Familjen flydde till Iran innan Javad föddes. I början av 2000-talet var situationen i hemlandet lugnare och familjen återvände, bara för att tvingas fly igen några år senare. I dag bor hans släkt i Iran, men kvar i Afghanistan finns vänner och bekanta.
– Det sista jag hörde var att de var på väg mot Kabul förra veckan, men nu är det lika illa där. De försöker röra sig mot gränsen till Iran och Irak, med barn och allting.
Även 21-årige Mohammad Soltani beskriver en stor uppgivenhet. Nu är det lilla hopp om en bättre framtid för landet som bortblåst, menar han.
– Det känns väldigt jobbigt. Min familj är kvar i Afghanistan, men jag har inte haft kontakt med dem sedan jag flydde. Jag är orolig för dem, men inte bara för dem. Jag är orolig för hela Afghanistan. Jag växte upp där, jag vet hur talibanerna är.
Mohammad Soltani är för ung för att minnas hur det var senast som talibanerna styrde landet, men under uppväxten har han hört berättas om ett skräckvälde. Att de skulle vara mer fredliga den här gången tror han inte på.
– Nej, de säger bara det, men de kommer inte att hålla det. Människor i Afghanistan har kämpat i så många år för att få det bättre. Nu blir det plötsligt tvärtom. Flickor kommer inte få gå i skolan och måste gifta sig när de är tolv.