– Det ska bli roligt. Jag har tillbringat hela torsdagen med att förbereda, säger Ludwig Tjörnemo.
Sedan han vann årets kock 2020 har han haft fullt upp med att hålla i utbildningar och gästlaga mat. När UNT gör ett besök står han i skolans kök.
– Det är en del av priset att han lagar den här frukosten och det kommer serveras lite smått och gott, bland annat filmjölksbröd och smoothies, säger Charleen Fichtner, verksamhetsledare på Gränby Allaktivitetshus.
Frukostinitiativet kom från eleverna själva, som i en enkät svarade att de ville ha frukost på skolan. Jaqline Claesson, enhetschef på Gränby Allaktivitetshus, tycker att priset betyder mycket.
– Nu får vi något positivt som kan lyfta upp Gränby som område.
Hon tror att anledningen till att de vann priset bland annat är samverkan mellan kommunala Måltidsservice, skolan och aktivitetshuset, men också relationsbyggandet.
– Vi hälsar eleverna välkomna och ser till att det finns ett sammanhang och en trygg plats på morgonen, säger Jaqline Claesson.
Mellan 60 och 100 elever brukar börja dagen med frukost på skolan.
– För skolor som vill göra liknande satsningar är mitt råd att hålla det enkelt. Eleverna är nöjda med mackor med ost och lite juice, säger Charleen Fichtner.
Jaqline Claesson är stolt över att kunna fortsätta med satsningen.
– Jag tror att det är viktigt att bli sedd på morgonen när man kommer till skolan.