– Smaka! Den är jättegod, säger Souad Ahmad och sträcker fram ett knippe med nyskördad rucola.
– Jag brukar klippa ner den i en sallad och blanda med vinäger, olivolja och salt. Det blir jättegott, säger hon.
Souad Ahmad och hennes man Kamal Amin bor bara 500 meter från kolonilotterna i Gottsundagipen. De senaste tio åren har de haft en egen lott där de odlar allt från rädisor och bondbönor till spenat och mangold.
– Mangold brukar vi använda när vi lagar dolma, och man kan även steka den och blanda med linser eller lammkött i en soppa, säger Souad Ahmad, och berättar att de ofta brukar laga mat på kolonilotten under sommaren.
Koloniföreningen Gottsundagipen är en ideell odlarförening som startade i Gottsunda för över fyrtio år sedan. Området har vuxit i flera omgångar och består i dag av över 200 odlingslotter.
– Många som är pensionärer kommer hit och jobbar med sina kolonilotter. Det är många olika kulturer och de flesta odlar grönsaker men även blommor, säger Faraydon Mohammed Ali, som är med i styrelsen för föreningen och har haft sin egen lott i nästan 20 år.
Själv odlar han mycket kryddor och på odlingslotten växer bland annat dill, mynta och koriander.
– Den här smakar som persilja fast starkare, den är väldigt god till kebab till exempel. Och här har jag planterat zucchini, det använder jag så mycket när jag lagar mat, säger han, och visar runt bland odlingarna.
Längs en av kortsidorna har han byggt en pergola och planterat vindruvor som ska växa upp på sidorna och taket.
– Jag brukar sitta här och äta och fika med kompisar som också har kolonilotter här. Vi är några stycken som kommer hit varje dag från maj till oktober. Det är bra för oss som är pensionärer, vi träffas och pratar och dricker kaffe och te. Jag kan inte sitta hemma och titta på tv, då blir jag galen, säger Faraydon Mohammed Ali.
– Vi brukar ta med mat hemifrån och värma den här, men det är många som lagar mat här också.
En av kompisarna är Mohammed Begzada, som på lördagen håller på att bygga en sittplats på sin kolonilott.
– Jag kommer hit innan klockan nio på morgonen och är här till fem eller sex på kvällen alla dagar. Jag är 82 år och det blir mycket spring, men det är väldigt fint här, säger han.