Fullt utvecklad brand i fruktbutik

Brandkåren larmades på onsdagskvällen till en brinnande frukthandel i Gottsunda. Polisen misstänker grov mordbrand.

Släckningsarbetet pågick hela natten.

Släckningsarbetet pågick hela natten.

Foto: Utryckning Uppsala

Uppsala2019-11-06 21:49

När styrkorna anlände kunde de konstatera att det rörde sig om en fullt utvecklad brand i samma fruktbutik på Stenhammars väg som utsattes för en misstänkt anlagd brand förra veckan. Kraftig rök vällde ut från taket. Larmet kom från personer som sett eldsvådan vid 21.30-tiden. 

Flera enheter har satts in i släckningsarbetet och även polis finns på plats. Vid 22.30-tiden var branden ännu inte under kontroll och räddningsledningen räknade med att styrkorna kommer att finnas kvar på platsen i åtminstone tre timmar framåt. Byggnaden bedöms bli totalförstörd.

Eldsvådan bekämpades sent på kvällen både utifrån och med rökdykare på insidan. Spridningsrisken till andra byggnader bedömdes ännu inte helt avvärjd.

Polisen och Räddningstjänsten uppgav vid midnatt att släckningsarbetet fortfarande pågick.

– Det finns ingen prognos när släckningsarbetet kan vara avslutat. Det kommer att ta några timmar till, minst, säger Per Johansson, ledningsoperatör vid Storstockholms räddningscentral vid 00.15-tiden.

Inga uppgifter finns om någon skadats eller vad orsaken är till onsdagskvällens eldsvåda. En anmälan om grov mordbrand har upprättats.

Senare på natten meddelade Storstockholms räddningscentral att släckningsarbetet avslutats vid 02.30-tiden. En brandbil lämnades kvar på platsen fram till att polisen tar över för att genomföra en teknisk undersökning. Platsen kommer att spärras av från klockan 06 på torsdagsmorgonen.

Se bilder och film från branddramat här.

Rökdykare och brandpersonal kämpar mot lågorna.
Rökdykare och brandpersonal kämpar mot lågorna.
Karta: Mr Fruit Ab
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!