Morgonens frukostvärd Linda Elfving, mat- och dryckesansvarig vid Uppsala konsert och kongress, varför har frukostmöten blivit en trend?
– Den här typen av korta och intensiva möten ger mycket. Det är en avslappnad mötesform där man kan välja att bygga relationer eller bara sitta med och låta sig inspireras och informeras om vad som händer i stan. Samtidigt är det ofta en kamp om tiden för många företagare och att lägga mötet till frukost behöver man inte ta tid från den övriga arbetstiden.
Vad har Vakna Uppsala gett er?
– Det har väl inte gett oss mer affärer om man ser till hårda värden. Men för att ett företag ska nå framgång krävs bra nätverk och bra relationer, inte bara starkt kapital. Det är viktigt att vara med som partner i ett sådant här sammanhang. Jag tycker också att vi har fått en större ”vi-känsla” i stan med fler ingående samarbeten mellan företag och organisationer och att det finns ett gemensamt intresse att lyfta varandra och Uppsala som destination.
Hur ofta går du på frukostmöten?
– Jag har ingen fast agenda men brukar gå på Marknadsföreningens frukostmöten då och då och så ska jag på Stockholms handelskammares lunchmöte på Flustret efter Vakna Uppsala. Men man orkar väl inte med fler än ett varannan vecka.
Vad äter du helst till frukost?
– Jag brukar äta knäckebröd med keso och avokado. Men till frukostmötet blir det mer traditionell frukost med två olika sorters bröd, ost, skinka, smootie, juice, kaffe och te.