Frimärken blir maträtter

Kocken Andreas Hedlund, från Uppsala, som blev Årets kock 2002 och som nyligen deltog i utmaningen att skapa maträtter utifrån Postens nya frimärken som lanseras i höst.

Anders Hedlund

Anders Hedlund

Foto: Pelle Johansson

Uppsala2008-09-12 17:56
Hur blir frimärken en maträtt?Förklara!
Vi skulle tolka råvaror som är motivet på nya frimärken. Jag skulle tänka mig in i en maträtt kring vitkål. Det kändes väldigt roligt.

Vad blev resultatet?
- Det blev brynt vitkålskräm med vitkålsbuljong. Och så blev det citronpicklade lökar. Sedan tog jag fläsksidan från en gris och kryddstekte den över natten så att den blev riktigt mör. Huvudfokus låg på att göra vitkålen spännande och god.

Hur var det här jämfört med att bli utsedd till Årets kock?
- Det här var en liten sak men det var roligt att få träffa frimärkskonstruk­tören och andra kreativa ­personer. Även konstruktören hade ju en tanke med att motiven skulle gå i matens tecken.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!