I dagsläget har Uppsala kvinnojour fem heltidsanställda personer.
– Vi skulle behöva åtminstone en kvinnofridsrådgivare till, säger Susann Stambolidou Tellbo, verksamhetschef för kvinnojouren.
Tidigare har statsbidragen till kvinnojouren kraftigt minskat och kommunens bidrag har inte kompenserat bortfallet. Därför tvingades kvinnojouren säga upp två personal tidigare i år.
– Behovet är större än vi hinner med. Vi har valt att stänga av jourtelefonen i två veckor för att kunna få in de kvinnor som nyligen hört av sig i systemet.
Förutom förslag till ökat kommunalt anslag har socialnämnden och kvinnojouren tillsammans tagit fram ett IOP-avtal. IOP står för idéburet offentligt partnerskap. Det innebär ett mer formaliserat samarbete än att "bara" vara en förening som tar emot kommunala bidrag.
– Det har varit en bra process, säger Susann Stambolidou Tellbo. Vi träffades i fredags och är överens om skrivningarna i avtalet.
Beslutet om ökad budget och IOP tas på socialnämndens möte den 18 december.
– Det är bra att vi fått till ett IOP, säger nämndens ordförande Hanna Victoria Mörck (V). Det blir mer uppstyrt med ett avtal som vi kommer överens om tillsammans, i stället för föreningsbidrag som är lite mer löst i kanterna.
Hon poängterar att även om hon tycker att kvinnojouren gör ett jättebra jobb så har kommunen också egna resurser när det gäller att hjälpa kvinnor och barn som behöver skydd.
– Vi har ett myndighetsansvar. Men civila aktörer är jätteviktiga.
Tidigare debatt kring de nedskärningar som kvinnojouren tvingats till har känts något orättvis menar Hanna Victoria Mörck.
– Det var inte kommunen som minskade bidragen, det var statsbidragen som skars ner.
Oppositionspolitikern Ehsan Nasari (C) tycker dock att styret är alldeles för snåla mot Uppsala kvinnojour.
– Det är bra med IOP, det skapar långsiktighet för föreningen. Däremot är det anmärkningsvärt att inte kunna ge full finansiering till kvinnojouren. Det handlar om mindre än en promille av kommunens budget.
Kommunen har en nollvision för våld i nära relation men Ehsan Nasari tycker att det mest verkar vara en pappersprodukt.
– Styrelsens agerande visar att de inte prioriterar den här frågan. Fyra år efter att vårt parti lämnade in en motion om att ta fram en handlingsplan för mäns våld mot kvinnor finns det fortfarande ingen handlingsplan.