Hon tar den gamla trätrappan i språng. Hon är företagardotter, mer eller mindre uppvuxen här på Eklundshof hotell- och konferensanläggning.
Numera är Kajsa Lindner själv vd för Upplandsknekten, fastighetsbolaget som ägs av familjen.
- Det passar min personlighet att driva företag. Jag är inte rädd för förändring - jag tycker om det.
Hon läste nyss en debattartikel om att för 15 år sedan dök de första webbredaktörerna och lifestylekonsulterna upp.
- Det får min hjärna att spinna i väg: Vad gör vi om 15 år? Man måste bara ha tid att testa alla sina idéer. Allt måste inte vara superidéer, som gör en till multimiljonär. Samhället bygger på en massa små praktiska varor och tjänster som underlättar vår vardag.
Det är de små företagen och människorna bakom som inspirerar Kajsa Lindner, mer än jättekoncerner och ikonlika superentreprenörer. Förutom Upplandsknekten bidrar hon med strategiskt arbete för Grand Hotell Hörnan och Eklundshof och styrelsearbete för Uppsala tourism och Företagarna Uppsala.
Årets företagargala arrangerade hon framför datorn, med sin nya bebis i knät. Själv minns hon med leende ögon hur hon brukade få sitta med pappa vid köksbordet när han över en kvällscigarr jobbade med redovisningen.
Det tycks på samma gång ha varit självklart och en smula otroligt att Kajsa Lindner skulle bli företagare. Hon startade eget direkt efter examen från universitetet. Men det, säger hon, var egentligen för att hon läst kurser, som i praktiken gjorde henne "oanställningsbar".
Hon kan inte tänka sig någon annan väg än företagarens. Samtidigt har hon brottats med både ovilja, ja nästan fobi, mot att ringa telefonsamtal och skygghet inför nätverkande och mingel.
- De som möter mig i dag uppfattar nog inte mig som blyg. Jag har tvingat mig själv att göra saker som varit jobbiga och det blir lättare med erfarenheten.
Finns det någonting man behöver kunna som företagare, som inte kan övas upp?
- Nej, det tror jag inte. Det skulle vara människor helt utan idéer och ambitioner, men det tror jag inte att det finns. Det handlar nog mycket om självförtroende.
Själv beskriver hon sig som en strukturerad, lyhörd företagare, som är bra på att ta tag i heta potatisar - "det blir fasen inte roligare om man låter det ligga".
- Jag brukar se Draknästet på tv och fundera över vem jag vill vara, den som står för idéerna eller som sitter på pengapåsen. Jag skulle tycka att det var rätt trist att bara investera och äga, i längden. Å andra sidan hoppas man ju att ens idéer ska ge lite pengar, också.
Småföretagare är just nu trendiga. Själv var hon ett tag ambassadör för kvinnligt företagande, ett Maud Olofsson-försök. Det var för mycket fasad för Kajsas smak, inget skulle egentligen göras.
- Men det är jätteviktigt att den som har en idé och vill satsa på att göra företag av den, ska kunna göra det. Det ska inte vara något hinder att man är ung eller kvinna eller har invandrarbakgrund eller något annat heller.
Hon tror att det är lika många tjejer och killar, unga och gamla, som har viljan att driva företag. Ändå är vissa grupper underrepresenterade.
- Då är allt som gör det lättare för till exempel tjejer att starta och driva företag bra. Därför tror jag att till exempel könskvotering till styrelser kanske skulle kunna vara bra.
Om vi kommer tillbaka om 15 år - träffar vi då på dig här?
- Eklundshof finns kvar som en jättefin konferensanläggning och boende. Dessutom har det kommit fler andra, kreativa företag hit, så det finns ännu fler anledningar att besöka oss, ett självklart utflyktsmål som alla känner till. Jag sitter här och jobbar, men driver nog något av de andra företagen.