Sedan slutet av 90–talet har antalet giftermål ökat och de senaste åren har cirka 50 000 par i landet bytt ringar. I Sigtuna kommun gifte sig 416 personer under 2011.
I år blir Johanna Forsbom och Daniel Nilzon ett av de hundratals par som tar steget. De har varit tillsammans i fyra år och har ett barn tillsammans, ettåriga Charlie. För dem handlar giftermålet om visa varandra, och dem runtomkring, sin kärlek.
– Det är ett sätt att knyta ihop säcken och bli en familj med samma efternamn, säger Daniel Nilzon.
Johanna Forsbom och Daniel Nilzon träffades på gymmet Sats där de båda jobbar. Till en början var de bara vänner.
– Jag har alltid dragits till killar som är raka motsatsen till Daniel. Jag brukar beskriva honom som osvensk, han är inte rädd att ta för sig, säger Johanna Forsbom.
Medelåldern för när vi gifter oss har ökat kraftigt de senaste 40 åren. I slutet av 60–talet var medelåldern för kvinnor 23 år och för män 26 år. Sedan dess har vi blivit tio år äldre när vi slår våra påsar ihop. 36-åriga Daniel Nilzon och 30-åriga Johanna Forsbom tycker att det är bra.
– Jag var en helt annan människa i början av 20–årsåldern. Det är inte konstigt att man växer ifrån varandra om man blir tillsammans vid en ung ålder, säger Johanna Forsbom.
Även antalet skilsmässor har ökat i Sverige. I Sigtuna skilde sig 287 personer 2011.
– Om man tror att alla problem ska försvinna när man gifter sig kommer man gå bet. Man måste alltid jobba för sitt förhållande, säger Johanna Forsbom.
För Daniel Nilzon blir detta äktenskap nummer två. Han har två barn från ett tidigare förhållande, femåriga Max och åttaåriga Ebba.
– Det här blir andra och sista gången. Jag vill inte gå igenom samma jobbiga procedur med skilsmässa en gång till och kommer att ge 110 procent för förhållandet, säger han.