Mintkyssar
Du behöver:
1 äggvita
4-5 deciliter florsocker
5-6 droppar pepparmyntsolja (finns på apotek)
Nonstop eller liknande
Gör så här:
1. Häll äggvitan i en skål och rör i ungefär hälften av florsockret.
2. Droppa i pepparmyntsoljan, några droppar i taget. Rör om och smaka, häll i mer om du tycker det behövs.
3. Rör i resten av florsockret. När degen formar sig som en boll i skålen men fortfarande är lite kladdig på ytan är det tillräckligt mycket florsocker.
4. Rulla små kulor och platta till dem på ett smörpapper. Tryck fast en nonstop ovanpå varje.
5. Låt torka över natten.
Rocky road
Du behöver:
600 gram mörk blockchoklad
2 påsar dumlekola
2 deciliter marshmallows i småbitar
3 deciliter salta jordnötter
1 deciliter skalade pistagenötter
Gör så här:
1. Sprid ut nötter, dumlekola och marshmallows på smörpapper i en form.
2. Bryt chokladen i en skål och ställ i en kastrull med vatten på spisen. Sätt plattan på ganska låg värme, tills chokladen smält. Ta en vuxen till hjälp!
3. Häll den smälta chokladen i formen. Låt stelna.
4. Skär i lagom stora bitar och rulla in varje bit i smörpapper.
Marsipangrisar
Du behöver:
Marsipan eller mandelmassa
Mörk blockchoklad
Silverkulor
Gör så här:
1. Forma en marsipanbit med händerna till ett avlångt ägg. Tryck till den smala änden till ett tryne.
2. Gör en mun genom att skära en skåra i den nedre delen av trynet. Stick två hål till näsborrar.
3. Forma två små bitar marsipan till trianglar. Platta till så de ser ut som grisöron och tryck fast. Sätt silverkulor eller chokladkluttar som ögon.
4. Rulla en liten bit marsipan till en smal rulle och forma till en knorr. Sätt fast på grisens bak.
5. Smält chokladen i vattenbad (på samma sätt som i rocky road-receptet). Doppa valfri del av grisen i chokladen och ställ den på smörpapper för att stelna.