Med slagord som "Patriarkatet ska ge vika. Alla kroppar är unika", och "Skönhetsstress och kroppspress. Fan vad vi är less", spreds värme och gemenskap när fackeltåget lämnade samlingsplatsen vid Domkyrkoplan för att vandra tillsammans mot Fyristorg.
På torget höll Uppsalas feministikon Karin Kajjan Andersson, ett brandtal. Temat var kroppspositivism.
– Kroppspositivism är stort i Instagramforum men något som verkligen behöver komma ut till en bredare publik. En del tror att det är ytligt när kvinnor visar upp sig utan filter men det handlar ytterst om människovärde och allas rätt till lika uttryck, säger Karin Kajjan Andersson.
Några som stod och lyssnade var Anna Annersbo Lång och Kajsa Almquist.
– Vi är här för att vi måste krossa patriarkatet.
Det är hårda ord ni uttalar?
– Ja men det verkar behövas eftersom vi står här i dag, säger Kajsa Almquist.
Deras viktigaste kvinnofråga är lika lön för lika arbete och kvinnors rätt att vistas i det offenliga rummet, utan att riskera att bli våldtagen, överfallen eller antastad.
– Jag drömmer om den dag jag inte behöver ha en kompis som följer med mig som skydd efter att jag varit på nation, säger Anna Annersbo Lång.
Deras kvinnliga förebilder är många. Kajsa funderar en stund och räknar sedan i rask takt upp namn som Instagramstjärnan Lady Damer, många av hennes vänner, genderteoretikern Judith Butler och teveprofilen Grynet (Elin Ek) som i början av 2000-talet peppade unga tjejer med "ta ingen skit".
Ett stenkast därifrån hade F! studenter Uppsala och Feministiskt initiativ i Uppsala en feministisk demonstration med brandtal på Stora Torget. Och i universitetsaulan redovisade Sveriges kultur- och demokratiminister Alice Bah Kuhnke vad regeringen åstadkommit efter #Metoo.