Jeanette Söderblom Johnsen, Eskesta gårdsmejeri, som vann tillsammans med sin kompanjon Malin Norén medger att det var nervöst att möta juryn.
– Ja, det är klart att det var lite pirrigt. Det gick ju inte att läsa av dem alls.
Vad är starkaste minnet från tävlingen?
– Att få möta Tina Nordström och laga mat med henne var otroligt trevlig och det var jätteroligt att vi kunde lära henne något.
Hur blev er ost en vinnare?
– För att den är så god. Det är ju en ost av mozarellatyp som är gjord av fjällkomjölk, med en tydlig mjölksmak och nötighet.
Vad ska ni göra med prispengarna?
– Tanken är att vi ska åka till Italien och studera mozarellatillverkning. Det är en ganska ny grej i sortimentet så vi är nybörjare. Vi behöver lära mer om hur vi kan få till en lite större produktion. Korna och mjölken har vi och marknaden finns, men vi måste lyfta produktionen från kastrullnivå.