Konferensrummet på Gillet är utsmyckat med lilla ballonger med texten RS - som i Bästa sommarjobbet - och handledarna och flera av deltagarna har matchande t - tröjor. Ungdomar sitter utspridda i grupper om sex och brainstormar. Uppgiften är: Hur kan man sälja muggar och sugrör om de inte får användas till mat eller dryck?
– Sugrören kan man sätta utanpå kablar för att skydda dem från vatten, föreslår Ahmad Masui.
Andra idéer är att använda muggarna som tvålkoppar eller sätta LED - lampor i dem och hänga i julgranen. Ali Reza Naghawi fäster sugrör vid sin mobiltelefon och konstaterar att de fungerar nästan som hörlurar. De 50 deltagarna är asylsökande i åldrarna femton till arton år. Eftersom de saknar arbetstillstånd får de inte tjäna egna pengar men har ändå fått chansen att vara med i projektet för att lära sig entreprenörskap. Under tre veckor får de genomföra egna affärsidéer med hjälp av fem handledare. En av dem är Emanuel Rezvani Arany, som också har varit med och utvecklat programmet RS Entry.
– Det är en lightversion av vanliga RS. Man lär sig grunderna i entreprenörskap och får starta eget, med skillnaden att pengarna går till Röda korset. Sista veckan kommer vi ha en marknad vid Resecentrum med ansiktsmålning, chokladhjul, fika eller vad de nu kommer på, berättar han.
Emanuel Rezvani Arany blev rekryterad som handledare eftersom han läser på Handelshögskolan i Stockholm och dessutom talar dari, som merparten av ungdomarna har som modersmål. Så långt det är möjligt sker kommunikationen på svenska men eftersom deltagarna bara har varit i Sverige några månader behövs översättning ibland.
– På det här sättet lär de sig både språket och hur samhället fungerar. Att driva företag ger värdefulla färdigheter inför framtiden, säger Emanuel Rezvani Arany.
Ali Reza Naghawi berättar på svenska att han redan andra dagen har lärt sig mycket och tycker att RS Entry är ett roligt inslag i en annars ganska långtråkig vardag. Eftersom han tycker om blommor funderar han på att starta ett företag som säljer krukväxter. Längre in i framtiden har han helt andra planer.
– Jag vill bli läkare. Det har jag tänkt sedan jag var liten och min mamma hade migrän.
Kompisen Rawa Karim vill också bli läkare, men ser just nu mest fram emot morgondagens studiebesök på IK Sirius.
– Jag kanske ska börja sälja mat vid matcher, så kan jag se på fotboll samtidigt, säger han entusiastiskt.