En till sjukhus efter krock i korsning

En person fördes till sjukhus med ambulans efter en trafikolycka i korsningen Granitvägen/Eriksbergsvägen. Vägen var avstängd en tid efter olyckan.

Två bilar krockade i Eriksberg strax innan klockan tolv på torsdagen.

Två bilar krockade i Eriksberg strax innan klockan tolv på torsdagen.

Foto: Johan Nilsson/TT

Uppsala2019-10-31 12:08

Larmet om olyckan kom in till SOS Alarm precis innan klockan 12:00 på torsdagen. Inledningsvis beskrev räddningstjänsten att det var lugnt på olycksplatsen. Senare uppgav man emellertid att en person – föraren till en av bilarna – hade förts till sjukhus med ambulans. Sammanlagt ska tre personer ha färdats i de två bilarna.

– Enligt initiala uppgifter ska föraren som åkte till sjukhus ha fått lindriga skador,  sade Tobias Ahlén, presstalesperson vid polisens regionledningscentral, vid 12:15.

Personen ska enligt räddningstjänsten ha varit talbar efter olyckan.

Polis var vid 12:20 på plats och dirigerade trafiken. Vid 12:30 hävde räddningstjänsten att avspärrningen av vägen och lämnade platsen.

.Vid 12:50 var polis kvar på platsen.

– Vi har beställt dit en bärgare som ska ta hand om bilarna, sade Tobias Ahlén då.

Olyckan inträffade när en av bilarna gjorde en vänstersväng på Eriksbergsvägen. Bilen ska då ha kört in i sidan på en bil i mötande körfält.
– Ingen anmälan är upprättad. Personen som fördes till sjukhus ska ha fått ont i huvudet, men det rör sig om lindriga skador, säger Daniel Wikdahl, presstalesperson vid polisens region Mitt.

Rättelse: I en tidigare version av texten uppgavs att två personer hade förts till sjukhus.

Karta: Platsen där olyckan ska ha inträffat.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!